Referensarbetsplatser ger motiverade distansstudenter

Skriv ut

Referensarbetsplatser är ett sätt att göra distansstudenter mer motiverade och få en verklighetsprövad utbildning. Programmet för hälsa och rehabilitering i arbetslivet arbetar aktivt för att distansstudenterna ska använda referensarbetsplatser i utbildningen.

– Kontakten med referensarbetsplatserna gör studierna intressantare då studenterna får ta del av realistiska problem och frågeställningar. Kontakterna innebär även möjligheter till sommarjobb, uppdrag och anställningar, säger Jan Eriksson, lärare på utbildningen.

 Studenterna startar sin kontakt med referensarbetsplatsen under första läsåret och behåller sen kontakten genom hela utbildningen.

– Studenterna har examinationsuppgifter som ska lösas utifrån de förhållanden som gäller på den ”egna” referensarbetsplatsen, berättar Jan Eriksson.

 

Vanliga arbetsplatser

Referensarbetsplatserna kan vara industrier, tjänsteföretag, detaljhandel, myndigheter – alltså vanliga arbetsplatser där hälsorelaterade problem uppkommer. Arbetsplatserna får nyhetsbrev om vad som händer i utbildningen och på Mittuniversitetetoch bjuds in till föreläsningar.

– Det är viktigt att arbetsplatserna känner nyttan av samarbetet, menar Jan Eriksson.

 

Mittuniversitetets utbildningsstrategi 

Artikeln är en av flera i en artikelserie om arbetslivsanknytning på Mittuniversitetet. Projektet Arbetslivsanknytning i distansutbildningen ingår i Utbildningsstrategin. Målet är att Mittuniversitetet ska vara erkänt framgångsrikt för arbetslivsanknytning inom utbildningen.

 

 

Läs mer om arbetslivsanknytning

 

 

 

 

Stäng meny