E-lärande
Satsningar inom utbildningsstrategin
Frontdesk på ITM
Ärendehanteringssystem för att öka servicegraden till studenterna genom att tydliggöra informationskanaler och en ämnesmässig helpdesk.
E-lärande på SHV
Ökad kvalitet i institutionens distansutbildning. Omfattar en frontdesk samt verksamhetsanknutna e-lärandeprojekt på ämnesnivå.
Förstudie Campus Stockholm
Mittuniversitetet har en stor grupp distansstudenter i Stockholm. Vilka möjligheter finns att skapa ett distanscampus i Stockholm?
Forskning och forskarskola i e-lärande
En satsning på forskning inom e-lärande har identifierats som strategiskt viktig för universitetets konkurrenskraft och framtida utveckling. En grupp fick i uppdrag att göra en förstudie för att inleda processen.
Kursverksamhet inom e-lärande
Utredningen fokuserar frågan hur kompetensutveckling kring e-lärande kan bli en del av lärosätets akademiska struktur.
Blended learning
Utarbeta en arbetsmodell för framtagande av kurser och program som är upplagda som blended learning, dvs både campusutbildning och e-lärande.
Pedagogiskt/tekniskt projekt för att tveckla en stabil teknisk miljö för blended learning med Östersund som pilotprojekt.
Utveckling av studentportalen
En fortsatt utveckling mot institutioner/avdelningar/ program/ ämnen. Utveckling för att möjliggöra e-campus. Projektet samordnas med MUML.
MUML – mobilt lärande
Pröva möjligheter för studier som ges genom olika applikationer och mobila hårdvaror som mobiltelefoner (smart phones) och surfplattor.
Satsningar på e-lärande inom LRC:s ordinarie verksamhet
Forskningsanknuten experimentverksamhet
Drop-in och workshop kring programvaror och medieproduktionsstöd.
Utvecklat kursutbud med LRC som huvudman
Ett smörgåsbord av icke poänggivande kurser för lärare att hantera lärplattform, studentportal, betygssättning, seminarier etc.
LRC:s operativa verksamhet
Utveckla och förtydliga LRC verksamhet och knyta ihop den med modellprojekten inom utbildningsstrategin.
Vidareutveckling av biblioteksstöd till distansstudenter
Inventering av bibliotekets verksamhet för distans- och campusstudenter och ge förslag till utveckling mot ökat e-lärande.
Webben som system, digitalt campus
Klarar webben, såväl vad gäller tekniska lösningar som innehåll, hantering, personalresurser etc det som krävs för ett digitalt campus med lyskraft?
Övergång till ny lärplattform
Övergången till ny lärplattform pågår.
Resurs för mediaproduktion
Projektanställningar från akademins avdelningar.