De fördjupande och granskande insatserna om inomorganisatoriska spänningsfält inom framtidsarbetet Miun 2025 har nu börjat komma igång. Det femte kontrastparet är ännu inte klart, men övriga fyra par har träffats både i helgrupp och i sina arbetspar. De har gjort en första plan för sitt arbete och identifierat några initierande aktiviteter.
Angelika Sjöstedt Landén (SHV) och Ingela Bäckström (KMM) utforskar spänningsfältet bortom New public management (NPM). De planerar att inleda med en fallstudie och göra intervjuer bland medarbetarna för att lyssna in och bättre förstå hur det har varit, hur det är och hur vi ser på framtiden på Mittuniversitetet.
Mikolaj Dymek(MKV) och Peter Degerman (HUM) som arbetar med spänningsfältet språkets makt och maktens språk planerar att anlägga ett internt och externt perspektiv på området genom att i första hand ta sig an de dokument som rör forskningsstrategin samt Mittuniversitetets varumärke.
Kristina Zampoukos (TUG) och Bengt Gunnar (Bege) Jonsson, (NAT) tänker sig en intervjustudie med olika kategorier av anställda som första steg. Detta för att få en mer nyanserad bild av vad som upplevs som problematiskt i deras spänningsfält: arbetsdelningar och organisatoriska utmaningar.
Inga Carlman (EHB) och Peter Öhman (EVJ), som arbetar med universitetets styrningsrelationer – inifrån och ut och utifrån och in planerar ett uppstartsseminarium för att diskutera hur styrningsmekanismer påverkar och manövrerar Mittuniversitetets utveckling och vill därigenom identifiera områden, faktorer och problem som är värdefulla för deras fortsatta arbete.
Seminarieserien
Boka in den 5 februari för seminarium 2, det har titeln Ut-bildnings-fabriken. Mer information kommer inom kort.
Boken
Nu är det hög tid att börja fundera på om du kan bidra med en berättelse till framtidsarbetet Miun 2025, enligt den bokinbjudan du fick per mejl den 2 nov. Anmäl ditt intresse till katarina.lindblad-gidlund@miun.se eller katarina.giritli-nygren@miun.se Temat är: Berättelser om Mitt universitet – att förstå något gemensamt.
Bokinbjudan och mer information om framtidsarbetet finns på miun.se/miun2025