Avslutade projekt
Att vända det onda till gott
Projektet var en förstudie av konsekvenserna av den ökande andel äldre i samhället för små och mellanstora kommuner i Norrland med syfte att ge innovativa förslag till att anpassa bostadsmarknaden till denna förändring.
ANDROID
ANDROID (Academic Network for Disaster Resilience to Optimise Educational Development) har som mål att främja samarbete och innovation bland europeiska institutioner för högre utbildning i syfte att öka samhällets motståndskraft (resiliens) mot katastrofer av mänskligt och naturligt ursprung.
Ledning och Samverkan
Projektet tar ett helhetsbegrepp över området ledning och samverkan och vid olyckor, kriser och andra händelser baserat på nuläget och den överblickbara framtiden.
MOSAIK
Multiorganisatorisk samverkan vid ordinära kriser.
EVENT
Organisering av krishantering vid event och destination.
PEP
The project Public Empowerment Policies for Crisis Management (PEP) addressed future directions to enhance public resilience and bring a European ‘enabled public’ closer.
PRACTICE
PRACTICE (Preparedness and Resilience Against CBRN Terrorism using Integrated Concepts and Equipment) var ett EU-projekt som syftade till att förbättra EU-ländernas beredskap och resiliens i händelse av en terrorattack med CBRN-vapen.
Kommuner och funktionshindrade i kris
Doktorand Jörgen Sparfs avhandlingsprojekt.
KOBRA
RCR deltar i projektet Att kommunicera om brandskydd mellan myndighet och den enskilde − relationen mellan Migrationsverket och den asylsökande (KOBRA) tillsammans med Migrationsverket och företagen 4C Strategies och Globea AB.
Gränsöverbryggande samverkan för säkerhet
Projektet Gränsöverbryggande Samverkan för Säkerhet (GSS) har syftat till att bidra till ökad säkerhet, och därmed också ökad livskvalitet, såväl för den befolkning som stadigvarande bor i gränslandet som de besökare som tillfälligt vistas i området.
MidRisk
Projektet MidRisk drivs inom ramarna för RCR på Mittuniversitetet. Projektets övergripande syfte är att öka Mittsveriges tillväxt och utveckling genom att göra RCR till ett nationellt ledande och internationellt erkänt risk- och kriscentrum.
Den enskilde individens drivkraft att förebygga olyckor och kriser
Projektet syftar till att undersöka den enskilde individens drivkrafter att förebygga olyckor och kriser. Såväl motivation som sociala och rumsliga dimensioner av individens riskförståelse kommer att studeras.
Perceiving and Making Sense of Risk in European Societies – A Comparative Study of Sweden and Wales
Syftet med projektet är att studera skillnader i riskperception och riskförståelse utifrån etnicitet, kön, sexuell läggning och ålder i Sverige och Wales, och om eventuella skillnader kan förklaras av bakomliggande psykologiska och sociala faktorer.
Samverkan under räddningsinsatser – ett komplext möte mellan olika aktörer
Projektet ska öka kunskapen om och förståelsen för de olika organisationernas logik, för att på det sättet underlätta samverkan mellan räddningstjänsten och frivilligorganisationerna
Riskförståelse: teoretiska och empiriska perspektiv
Doktorand Erika Walls avhandlingsprojekt.
Träffpunkt KRIHS
En mötesplats för aktörer och institutioner på temat "Kris och Risk i det Heterogena Samhället"
Kriskommunikation i ett mångkulturellt samhälle
Invandrare i kommunernas krisberedskap och i lokalmedias krisbevakning - når budskapet fram?
Att värdera och kommunicera risk och säkerhet i ett heterogent samhälle (ROHS I)
Projektet studerar hur risker, säkerhet och olyckor upplevs, värderas och bedöms av olika grupper i samhället.
Terror and Everyday Life: Mental Re-Constructions, Precautions and Normalization
Projektet studerade hur terrorhot påverkar människors mentala bild av sin omgivning samt deras beteende. (Projektpresentation på engelska)