AMIR
Forskargruppen AMIR har fokus på att förbättra metoder för att identifiera symtom på psykisk ohälsa främst bland flyktingar.
På Mittuniversitetet finns en rad olika forskargrupper i en mångfald av ämnen.
Det finns forskargrupper och projekt inom ett flertal ämnen som t.ex. samhällsvetenskap, turism, genusvetenskap och teknik, allt i från demokratifrågor, sensorbaserade tjänster och digitaltryck till digital informationsförvaltning och organisationers kommunikation.
Forskargruppen AMIR har fokus på att förbättra metoder för att identifiera symtom på psykisk ohälsa främst bland flyktingar.
Analytisk kemi är en inriktning inom kemin som huvudsakligen handlar om metoder för separation, identifikation och kvantifiering av ett provs olika komponenter.
Denna sida är under konstruktion. Här skapar vi en nod för forskare och samarbetspartners som intresserar sig för forskning om samer och de samiska, historien och kulturen.
We investigate how the human physiology reacts to unique environments and situations. Through a combination of practical field observation and controlled conditions study, we are better understandi...
Vår ambition är att bidra till en bättre värld. Utifrån vår forskningsexpertis jobbar vi för en positiv samhällsutveckling, genom ett kritiskt förhållningssätt.
Forum för Genusvetenskap, FGV, är ett regionalt kunskapscentrum som i samverkan bedriver innovativ forskning med nationell och internationell spets.
Mittuniversitetet har en lång tradition med forskning inom idrott, prestation och produktutveckling kopplat till sport och fritid. Här samlar vi aktuella forskningsprojekt med idrottskoppling.
Aktiva forskare inom ämnet Håkan Olin, Torbjörn Carlberg, Jonas Örtegren, Sven Forsberg, Magnus Hummelgård, Renyun Zhang, Martin Olsen, Britta Andres, Nicklas Blomquist, Ghadir Razaz, Thomas Öhlund...
Forskningen fokuserar kring grön katalys och i synnerhet området organisk katalys. Flera asymmetriska reaktioner med användning av naturliga aminosyror och aminosyraderivat som katalysatorer har...
SESPA är en tvärvetenskaplig forskningsmiljö som undersöker hur samhällsentreprenörskap kan bidra till hållbar utveckling av lokalsamhället och företagandet i glesa strukturer.
Här kan du läsa mer om våra pågående projekt inom skogens ekosystem.
Aktiva forskare inom ämnet Peter Glans, Per Gradin, Johan Persson, Lukas Lundman, Jonas Nyström