Psykologprogrammet, 300 hp
Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet har ett fokus mot psykologins roll i en föränderlig värld och mot hur psykologen ska möta de utmaningar som samhället står inför. En betoning av vetenskaplig skolning, kritisk psykologi, professionella färdigheter och ett individ och kontextanpassat evidensbaserat arbete ska förbereda för arbete både inom och utanför de traditionella arbetsfälten vård, skola och omsorg.
Höstterminen 2020
- Start: Höstterminen 2020
- Studieform: Campus
- Studiefart: 100%
- Ort: Östersund
- Platsfördelning: B/P: 67/33%
- Antal platser: 40
- Språk: Svenska
- Anmälningskod: MIU-P4691
Sista anmälan: 15 april 2020
Utbildningen präglas från start av en blandning av det teoretiska och det praktiska, med många tidiga möjligheter till övning i yrkesfärdigheter. Termin sju gör du praktik och under utbildningens tre sista terminer kommer du att under handledning utföra behandling både i direkta klientmöten och via internet vid Mittuniversitetets psykologmottagning.
Utbildningen leder fram till psykologexamen. Psykologexamen berättigar dig att söka PTP, praktisk tjänstgöring efter psykologexamen, och därefter ansöka om legitimation från Socialstyrelsen. Psykologutbildningen är både yrkes- och forskningsförberedande med såväl teoretiska som praktiska inslag.
Psykologer efterfrågas inom nya områden av samhälle och näringsliv.
Behörighet
Grundläggande behörighet +
Matematik B och Samhällskunskap A.
Eller:
Matematik 2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2
(OB 5)
Examen efter genomförda studier
Psykologexamen
som översätts till Degree of Master of Science in Psychology
Efter utbildningen
Psykologers arbetsfält vidgas kontinuerligt och psykologer efterfrågas inom nya områden av samhälle och näringsliv. Psykologutbildningen är också en bred och bra förberedelse för forskarutbildning.
Arbetslivskontakt
I studierna ingår kontakter med yrkesverksamma psykologer och tillämpningsmoment förlagda direkt i offentlig verksamhet, organisationer och företag. Utbildningen samverkar också med aktörer som riksidrottsuniversitet och idrottsgymnasium.
Läs hela intervjun med Niklas BorinVi har många inspirerande lärare och föreläsare som dessutom arbetar inom olika verksamheter i staden vilket gör att kopplingen mellan teori och praktik blir tydlig.
Läs hela intervjun med Lisa LindströmDet är inget snack om att det är en yrkesutbildning, oavsett om vi pratar forskning eller kliniskt arbete.