Idrottsvetenskap GR (B), Nutrition med inriktning idrott och prestation, 7,5 hp
Kursen ger en evidensbaserad grund om nutritionens inverkan på prestationsförmågan inom träning och idrott. Oavsett behov eller träningsform tillger vi beprövad kunskap för olika koststrategier mot att nå prestationsorienterade målsättningar. Detta innefattar även hur vi med hjälp av nutrition kan optimera kroppens funktion, adaption och återhämtning, samt motverka idrottsrelaterade sjukdomstillstånd. Under kursen kommer du få lära dig skapa egna kostscheman baserat på ny evidens i syfte att optimera idrottslig prestation.
Undervisningens upplägg
Kursen genomförs på Mittuniversitetet i Östersund. Därav innebär samtliga föreläsningar/seminarium/uppgifter sammankomster på Campus.
Behörighet
Idrottsvetenskap GR (A), Idrottsfysiologi och grundläggande träningslära 15 hp, eller motsvarande.
Urval
Urvalet grundas på antalet avklarade högskolepoäng som avklarats senast sista anmälningsdag, minst 1 och max 165 högskolepoäng.